Van Walraven - Mijdrecht

In 2022 is het nieuwe pand van groothandel Van Walraven in Mijdrecht in gebruik genomen. Van Walraven staat bekend als groothandel in infra- en installatiemateriaal. Zo verkopen zij alles van buizen, toiletten, elektra, putten, leidingen en alles wat daarbij komt kijken.

Voor de nieuwe vergaderzaal op de derde verdieping van het pand moest een nieuwe geluid- en videoinstallatie geleverd worden. In het verleden werd dit intern door de ICT afdeling opgepakt en de nodige apparatuur aangeschaft en geplaatst. Nu gaf deze afdeling het advies om voor deze mooie zaal het te laten installeren door een professionele partij. Er werden de nodige offertes opgevraagd bij AV partijen, waarna de offerte van Laurens Geerlings Licht en Geluid heeft gewonnen.

Nieuwe vergaderzaal van Van Walraven in Mijdrecht

AV2 Console systeem, bediening d.m.v. touchscreen

Voor de zaal moest een groot projectiescherm worden geleverd met een projector met voldoende lichtopbrengst in deze heldere zaal. Ook moest de installatie voorzien in goed geluid over het gehele oppervlak. Door de wisselende opstellingen van de zaal moest de installatie gemakkelijk voor verschillende doeleinden worden gebruikt.

Laurens Geerlings Licht en Geluid koos voor het leveren van een Epson EB-L630SU laser projector met een opbrengst van 6000 lumen. Door de inzet van een laser projector zal de lichtopbrengst van de projector minder snel teruglopen als bij een conventionele projector. In het geval van Van Walraven zeer handig, want de zaal wordt meerdere malen per week gebruikt voor meerdere toepassingen. Door de korte afstandprojectie van de Epson EB-L630SU is door het beeld lopen praktisch onmogelijk totdat je vlak voor het scherm staat.

In de kast is een AVPro Edge ConferX AC-CXMF62-AUHD matrix switcher geplaatst welke door middel van het HDBaseT protocol het beeld naar de projector verzend via 1x CAT6 kabel. De switcher stelt de gebruiker in staat om te kiezen uit twee aparte HDMI aansluitingen voor zelf meegebrachte laptops of voor het kiezen van de ingebouwde computer van Van Walraven.

De bediening van het systeem wordt gedaan door middel van het AV2 Console systeem. Deze stelt de gebruiker in staat het systeem eenvoudig in en uit te schakelen (zie afbeelding), waarna het systeem zelf alle benodige taken uitvoert. Denk hierbij aan het automatisch laten zakken van het scherm, opstarten van de versterkers en projector en instellen van de juiste ingangen op switcher en projector.

Voor het geluid heeft Laurens Geerlings Licht en Geluid gekozen voor twee MINI106 witte speakers (naast het scherm) en 4 x 8 inch twee-weg pladond speaker. Dit alles wordt aangestuurd door een Xilica Solaro QR1 geluid- en systeemprocessor. De TSA4-300 versterker zorgt voor het vermogen voor deze speakers.

Doordat de Xilica Solaro QR1 zowel het regelen van het geluid als het regelen van het geautomatiseerde taken op zich neemt blijven de kosten en benodige ruimte in een kast laag.

In overleg met de klant is besloten om de bestaande twee AKG draadloze microfoons uit een eerdere installatie over te zetten in deze installatie. Zo kan er, wanneer dat nodig is, altijd gebruik gemaakt worden van versterking voor een spreker.


Epson EB-L630SU laser projector

Mocht u voor uw vergaderzaal ook een vrijblijvend gesprek willen over de mogelijkheden van nieuwe projectie, schermen of geluidsinstallatie...
Neem gerust contact met ons op via: verkoop@lg2.eu of bel naar: 0294-712353

Vergaderzaal

Touchscreen geplaatst op kast voor bediening apparatuur

Apparatuur geplaatst in verrijdbare kast

Bediening van het geluid via AV2 Console