Patchkast met touchscreen aan de zijkant gemonteerd

Veenlanden College Vinkeveen

Het Veenlanden College in Vinkeveen had al geruime tijden geen goed werkende geluidsinstallatie. Indien er gebruik gemaakt diende te worden van de apparatuur moest deze door een externe geplaatst, bediend en weggehaald worden. Na het opvragen van een aantal offertes bleek de aanbieding van Laurens Geerlings Licht en Geluid de winnende.

In de aula is een nieuwe, vaste geluidsinstallatie geplaatst welke volledig bediend wordt d.m.v. van een AV2 Console systeem. Aan het plafond zijn 4 nieuwe witte ES108 speakers geplaatst en midden achterin een 1 x 12 inch subwoofer. Het geheel wordt aangestuurd d.m.v. een Xilica Solaro QR1 geluid- en systeemprocessor en twee TSA4-300 versterkers.

Voor de versterkering van de sprekers zijn twee nieuwe Sennheiser draadloze microfoons geplaatst. Het geheel is geinstalleerd in een 9HE patchkast in de aparte technische ruimte. Aan de zijkant van de kast is het 10 inch Touchscreen geplaatst welke de bediening van het volledige systeem op zich neemt.

Naast het vernieuwen van de geluidsinstallatie was ook de beeldinstallatie in de aula toe aan vernieuwing. In de aula hangt een projectiescherm van 2,80 meter breed. Dit scherm kon elektrisch bediend worden, maar was nooit ingesteld op je juiste afmetingen. De beamer die erbij geplaatst was stond veel te dicht op het scherm waardoor het beeld veel kleiner was dan het scherm.

Laurens Geerlings Licht en Geluid heeft het projectiescherm afgesteld op de juiste hoogte en een nieuwe Epson EB2250 projector geleverd en geinstalleerd. Door middel van een HDBaseT converter kan vanaf de patchkast een HDMI kabel worden aangesloten op de projector.

Het AV2 Console systeem is zo ingesteld dat bij het inschakelen van de video apparatuur het scherm automatisch naar beneden komt, de projector inschakelt en direct op de juiste input wordt ingesteld. Dit scheelt voor de klant een heleboel gedoe met verschillende knoppen en afstandsbedieningen.

Aula met de nieuwe geluidinstallatie

Apparatuur in de patchkast

Indien u voor uw school ook een eenvoudig te bedienen geluid en video installatie wenst te hebben, dan kan Laurens Geerlings Licht en Geluid dit voor u regelen. Al onze installaties hebben als uitgangspunt dat deze eenvoudig te bedienen zijn en dat ze voldoen aan hoge kwaliteitseisen en aan de wensen van de klant.

Naast het installeren van de installatie, levert Laurens Geerlings Licht en Geluid ook blijvende support op de apparatuur. Het eerste jaar krijgt u zelfs 24 uurs service op de installatie. Zo verzorgd Laurens Geerlings Licht en Geluid, in het geval van een storing of defect dat uw installatie weer door kan.

Wilt u meer informatie? Stuur dan een mail naar: verkoop@lg2.eu of bel met 0294-712353

Aansluitingen voor externe geluidsapparatuur

Aansluitingen voor het plaatsen van bestaande self-powered speakers

Microfoon aansluiting nabij projectiescherm