Rietzanger Noorden

Club 50 Plus in Noorden, welke een eigen clubgebouw beheerd in dezelfde plaats, hadden problemen met de bestaande geluidinstallatie. Ook de beamer die geplaatst was in de zaal hing niet praktisch en de beeldkwaliteit liet te wensen over. Via een orienterend gesprek werden de wensen van de nieuwe installatie besproken. De bestaande bekabeling en speakers waren in goede staat en konden worden gebruikt in de nieuwe situatie.

Laurens Geerlings Licht en Geluid bracht een offerte uit voor het leveren van een AV2 Console systeem en bedacht de mogelijkheid om muziek en radio af te spelen via een Denon Heos Link.

Als geluid- en systeemprocessor werd een Xilica Solaro QR1 gebruikt met de benodigde input en output modules. Een 4 kanaals 100 volt versterker is geplaatst voor de vier verschillende zones. Via de vier zones kan het geluid per ruimte beter geregeld worden, wat in de oude installatie niet mogelijk was.

Een van de zalen beschikt over een ringleiding voor de kerkdiensten die daar eens in de week worden gehouden. Deze ringleiding werkte ook al een geruime niet meer goed, dus werd ons gevraagd om deze te controleren en na te kijken.

Voor de verschillende evenementen die in de Rietzanger worden georganiseerd was ook de wens voor het gebruik van een draadloze microfoon. Hiervoor leverde we een Sennheiser EW-D draadloos handheld systeem. Dit nieuwe digitale systeem van Sennheiser heeft als voordeel een goed draadloos bereik te hebben, een verbeterde geluidskwaliteit en eenvoudig in het gebruik.

In de grote zaal van de Rietzanger hebben we de bestaande beamer verwijderd en een nieuwe Epson EB-2250U projector met 5000 ansilumen geleverd. De nieuwe projector heeft een resolutie van 1920 x 1200 pixels en twee HDMI aansluitingen. Naast de bestaande VGA aansluiting hebben in de nieuwe kast met apparatuur ook een HDMI aansluiting geplaatst. Via het AV2 Console touchscreen kan de juiste input gekozen worden en de beamer worden in- en uitgeschakeld. Dit geeft veel gebruiksgemak, doordat er niet meer gekozen kan worden uit een verkeerde, niet gebruikte, input.

De projector is geplaatst in het midden van de zaal en afgesteld op het bestaande projectiescherm. De klant was zeer onder de indruk van de verbeterde beeldkwaliteit en lichtopbrengst van de projector. Het gebruik van HDMI en projectie via WiFi maken de installatie klaar voor de toekomst en zeer gebruiksvriendelijk.