Aanlever specificaties

Indien u bestanden wilt aanleveren voor een uitvaartdienst, dan kunt u hieronder lezen hoe u dat het beste kunt doen. Als u deze stappen volgt, dan kunnen wij de bestanden snel en goed verwerken, waardoor u en wij niet voor verrassingen komen te staan.

Muziek
De muziek voor de dienst kunt u op verschillende manieren bij ons aanleveren. Vaak ontvangen wij een link van een gedeelde Spotify lijst. Deze lijst kunnen wij omzetten voor u, zodat wij deze kunnen afspelen tijdens de uitvaartdienst. Ook als er geen internet verbinding op locatie aanwezig is. Aan deze mogelijkheid kan een toeslag voor in rekening worden gebracht.

Ook is het mogelijk om MP3 bestanden aan ons te versturen via: www.wetransfer.com. Gebruik daarbij het volgende emailadres van Laurens Geerlings Licht en Geluid: info@lg2.eu
Indien u zelf de MP3 bestanden aanlevert: zorg dan voor een duidelijke nummering (001, 002, 003, enz...), een duidelijk titel/ artiest omschrijving en een minimale bitrate van 192kbps. De voorkeur gaat uit naar een bitrate van 320 kpbs. Indien u andere bestandsformaten aan ons stuurt, dan kan het zijn dat wij deze niet kunnen openen of dat wij deze bestanden moeten omzetten naar een formaat dat wij wel kunnen gebruiken. Hou er dus rekening mee dat wij deze bestanden uiterlijk 24 uur voor aanvang van de dienst ontvangen.

Het omzetten van YouTube filmpjes naar muziek doen wij NIET, omdat de kwaliteit op YouTube erg slecht kan zijn. Indien u wel YouTube links bij ons aanlevert is dat geheel op eigen risico en kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

Laurens Geerlings Licht en Geluid is bezig met de ontwikkeling van een eigen muziekboek, waarbij het mogelijk is de muziek, sprekers, foto's en eventueel een spotify lijst online samen te stellen. Dit maakt het voor alle partijen overzichtelijk en duidelijk. We hopen dit in de loop van 2022 uit te rollen.

Foto's
Het vertonen van foto's tijdens een dienst is op verschillende manieren mogelijk. Hieronder geven wij uitleg wat de makkelijkste manieren zijn om dit uit te voeren:
Stuur alle foto bestanden op via www.wetransfer.com naar het volgende emailadres: info@lg2.eu. Wij verwerken deze foto's dan in een PowerPoint presentatie. Standaard zal elke foto 6 seconden getoond worden. Indien u waarde hecht aan de juiste volgorde van de foto's, dan moet u de volgorde aangeven aan het begin van de bestandsnaam (001, 002, 003, enz...)

Wij ontvangen de foto's het liefst in JPG, JPEG, GIF, BMP of PNG formaat. HEIC formaat foto's (Apple) kunnen wij niet openen. De foto's hoeven niet aan een bepaalde resolutie te voldoen. Hoe hoger, hoe beter natuurlijk. Indien de foto op uw computer, smartphone en/of tablet goed zichtbaar is, dan is de kwaliteit voldoende om te tonen tijdens de uitvaart.

Voor het plaatsen van de foto's in een PowerPoint presentatie kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

PowerPoint
Ook kunt u natuurlijk de foto's aanleveren in een PowerPoint presentatie. Deze kunt u zelf helemaal aanpassen aan uw wensen en eisen. De volgende tips willen wij graag meegeven:

  • Alle verhuurde schermen van Laurens Geerlings Licht en Geluid hebben een formaat van 16:9. Zorg ervoor dat u de presentatie ook in deze afmetingen maakt. Dit kunt u instellen bij: Ontwerpen > Diagrootte. De nieuwere versies van PowerPoint staan standaard al ingesteld op 16:9 formaat.

  • Gebruik de mogelijkheid van PowerPoint om snel foto's te importeren. Zie video onderaan deze pagina voor een uitleg.

  • Hou de overgangen rustig in de presentatie. Het gebruik van wisselende en drukke overgangen is meer storend, dan dat het wat toevoegd. Openbaren en Vervagen zijn twee type overgangen die veel worden gebruikt, mogelijk is dat ook een optie voor uw PowerPoint presentatie. Houd er rekening mee dat in PowerPoint de tijd van de overgang opgeteld dient worden bij de tijd van een dia. Stel dat per dia een tijd van 5 seconden is ingesteld en de overgang 3 seconden, dan duurt elke dia 8 seconden.

  • De minimale tijd die aangehouden moet worden voor het weergeven van een foto (overgangstijd niet meegerekend) is 4 seconden. Korter dan 4 seconden maakt het te onrustig en te druk voor mensen om goed naar de foto's te kunnen kijken.

Indien u klaar bent met het maken van uw PowerPoint presentatie, dan kunt u deze versturen via www.wetransfer.com naar: info@lg2.eu.

Video's
Indien u video's wilt tonen, dan verzoeken wij u de beelden aan ons te sturen in MP4 of MOV formaat. Deze bestandstypes zijn veel voorkomend en kunnen wij zonder problemen openen. Belangrijk is wel dat u deze bestanden voorziet van een naam, waar uit wij makkelijk kunnen herleiden welk bestand dit is, zodat wij deze kunnen koppelen aan het juiste moment in de dienst. Indien u nog een opname wilt maken, dan kunt u deze het beste opnemen in "landscape" (horizontaal) modus op uw camera of telefoon. In die modus maakt u namelijk het beste gebruik van het beeld en kan deze het beste worden weergegeven.

Aanleveren
Graag ontvangen wij alles uiterlijk 24 uur voor aanvang van de dienst. Indien de dienst op maandag is, dan graag uiterlijk de bestanden op zaterdag voor 12:00 uur.
Versturen van de bestanden kan aan: info@lg2.eu of via www.wetransfer.com naar info@lg2.eu. Vergeet u niet het draaiboek van de dienst ook toe te voegen? Dan kunnen wij controleren of alle bestanden er zijn.

Opnames
Indien u toestemming hebt gegeven voor het maken van geluid- of videoopnames tijdens de dienst, dan worden deze uiterlijk 6 weken opgeslagen bij Laurens Geerlings Licht en Geluid.

Via de website www.uitvaartmeekijken.com kunnen opnames worden teruggekeken en worden gedownload. Hoe je dat precies doet, kan je lezen in de email ontvangen via de uitvaartonderneming.

Alle opnames die wij met u delen zijn in MP3 formaat voor de geluidsopnames en MP4 formaat voor de videoopnames. Indien u geen live stream heeft afgenomen, dan ontvangt u de bestanden via WeTransfer. Neemt u aub contact met ons op als u de bestanden nog niet heeft ontvangen.

Mocht u er niet uitkomen...
Indien u door de bomen even het bos niet meer ziet, dan kunt u ons altijd bellen of mailen voor advies en hulp: 0294-712353 of verhuur@lg2.eu

PowerPoint voor een uitvaart maken

In de video hiernaast laten wij u zien hoe je een PowerPoint presentatie maakt voor een uitvaartdienst.