H. Hart van Jezus kerk te Vinkeveen

H. Hart van Jezus kerk te Vinkeveen

H. Hart van Jezus kerk te Vinkeveen

De grootste kerk in de Ronde Venen en in de parochie van Sint Jan de Doper is in 2015 grondig gerestaureerd. De geluidinstallatie is toen der tijd aangelegd door een bedrijf gespecialiseerd in geluidstechniek voor kerken. Deze hebben kort geleden besloten hun werkzaamheden niet meer door te zetten.

Doordat er inmiddels wat klachten waren over de geluidskwaliteit in deze kerk gingen vrijwilligers opzoek naar een alternatief voor hun installatie. Het uitgangspunt moest eenvoud en bedieningsgemak zijn.

Nadat ze getipt werden over de installatie in de RK Kerk in Abcoude, werd Laurens Geerlings Licht en Geluid benaderd voor het aanpassen van de installatie in de kerk met het AV2 Console systeem.

Omdat de kerk in de toekomst klaar wil zijn om eventueel te gaan uitzenden met camera's werd er onderandere voor dit systeem gekozen. De eenvoud van het inschakelen en (automatisch) uitschakelen van de apparatuur is voor de kosters zeer handig in gebruik. Daarnaast zijn vrijwilligers in staat het geluid goed te regelen via de interface voor microfoons en muziek.

Bediening aan de voorzijde van de kast

Bediening aan de voorzijde van de kast