Uitvaart

Voor het verzorgen van de AV techniek tijdens uitvaartdienst bent u bij Laurens Geerlings Licht en Geluid aan het juiste adres. Jaarlijks faciliteren wij voor ruim 200 uitvaartdiensten geluidstechniek, schermen voor vertonen van foto's en video's en registratie d.m.v. geluidsopname en live stream. Veel uitvaartcentra, ondernemers en families doen een beroep op ons. Zorgvuldigheid en flexibiliteit staan hoog in het vaandel bij Laurens Geerlings Licht en Geluid, hierdoor zijn wij een betrouwbare partij om deze belangrijke taak uit handen te geven.

The sky is the limit...

Je zou het niet denken, maar tijdens uitvaartdiensten zijn er vaak veel wensen vanuit de familie om een zo mooi mogelijk afscheid voor hun dierbare te regelen. Laurens Geerlings Licht en Geluid heeft alle techniek in eigen voorraad en kan hierdoor snel schakelen in de wensen en een passende oplossing leveren voor een waardig afscheid. Wilt u meer weten? Bel dan: 0294-712353 of mail naar: verhuur@lg2.eu

Aanlever specificaties

Indien u bestanden wilt aanleveren voor een uitvaartdienst, dan kunt u hieronder lezen hoe u dat het beste kunt doen. Als u deze stappen volgt, dan kunnen wij de bestanden snel en goed verwerken, waardoor u en wij niet voor verrassingen komen te staan.

Muziek
De muziek voor de dienst kunt u op verschillende manieren bij ons aanleveren. Vaak ontvangen wij een link van een gedeelde Spotify lijst. Deze lijst kunnen wij omzetten voor u, zodat wij deze kunnen afspelen tijdens de uitvaartdienst. Ook als er geen internet verbinding op locatie aanwezig is. Aan deze mogelijkheid kan een toeslag voor in rekening worden gebracht.

Ook is het mogelijk om MP3 bestanden aan ons te versturen via: www.wetransfer.com. Gebruik daarbij het volgende emailadres van Laurens Geerlings Licht en Geluid: info@lg2.eu
Indien u zelf de MP3 bestanden aanlevert: zorg dan voor een duidelijke nummering (001, 002, 003, enz...), een duidelijk titel/ artiest omschrijving en een minimale bitrate van 192kbps. De voorkeur gaat uit naar een bitrate van 320 kpbs. Indien u andere bestandsformaten aan ons stuurt, dan kan het zijn dat wij deze niet kunnen openen of dat wij deze bestanden moeten omzetten naar een formaat dat wij wel kunnen gebruiken. Hou er dus rekening mee dat wij deze bestanden uiterlijk 24 uur voor aanvang van de dienst ontvangen.

Het omzetten van YouTube filmpjes naar muziek doen wij niet, omdat de kwaliteit op YouTube erg slecht kan zijn.

Laurens Geerlings Licht en Geluid is bezig met de ontwikkeling van een eigen muziekboek, waarbij het mogelijk is de muziek, sprekers, foto's en eventueel een spotify lijst online samen te stellen. Dit maakt het voor alle partijen overzichtelijk en duidelijk. We hopen dit in de loop van 2021 uit te rollen.

Foto's
Het vertonen van foto's tijdens een dienst is op verschillende manieren mogelijk. Hieronder geven wij uitleg wat de makkelijkste manieren zijn om dit uit te voeren:
Stuur alle foto bestanden op via www.wetransfer.com naar het volgende emailadres: info@lg2.eu. Wij verwerken deze foto's dan in een PowerPoint presentatie. Afhankelijk van het aantal foto's zal elke foto 6 seconden getoond worden. Indien u waarde hecht aan de juiste volgorde van de foto's, dan moet u de volgorde aangeven aan het begin van de bestandsnaam (001, 002, 003, enz...) Voor het plaatsen van de foto's in een PowerPoint presentatie kunnen er extra kosten in rekening worden gebracht.

PowerPoint
Ook kunt u natuurlijk de foto's aanleveren in een PowerPoint presentatie. Deze kunt u zelf helemaal aanpassen aan uw wensen en eisen. De volgende tips willen wij graag meegeven:

  • Alle verhuurde schermen van Laurens Geerlings Licht en Geluid hebben een formaat van 16:9. Zorg ervoor dat u de presentatie ook in deze afmetingen maakt. Dit kunt u instellen bij: Ontwerpen > Diagrootte. De nieuwere versies van PowerPoint staan standaard al ingesteld op 16:9 formaat.

  • Gebruik de mogelijkheid van PowerPoint om snel foto's te importeren. Ga hiervoor naar: Invoegen > Fotoalbum > Nieuw fotoalbum...
    Een pop-up scherm opent zich nu. Kies daar alle foto's die u wilt toevoegen, controleer of ze rechtstaan, controleer of ze in de juiste volgorde staan en klik op 'Maken'.

  • Hou de overgangen rustig in de presentatie. Het gebruik van wisselende en drukke overgangen is meer storend, dan dat het wat toevoegd. Openbaren en Vervagen zijn twee type overgangen die veel worden gebruikt, mogelijk is dat ook een mogelijkheid voor uw PowerPoint presentatie.

Indien u klaar bent met het maken van uw PowerPoint presentatie, dan kunt u deze versturen via www.wetransfer.com naar: info@lg2.eu.

Video's
Indien u video's wilt tonen, dan verzoeken wij u de beelden aan ons te sturen in MP4 of MOV formaat. Deze bestandstypes zijn veel voorkomend en kunnen wij zonder problemen openen. Belangrijk is wel dat u deze bestanden voorziet van een naam, waar uit wij makkelijk kunnen herleiden welk bestand dit is, zodat wij deze kunnen koppelen aan het juiste moment in de dienst. Indien u nog een opname wilt maken, dan kunt u deze het beste opnemen in "landscape" (horizontaal) modus op uw camera of telefoon. In die modus maakt u namelijk het beste gebruik van het beeld en kan deze het beste worden weergegeven.

Aanleveren
Graag ontvangen wij alles uiterlijk 24 uur voor aanvang van de dienst. Indien de dienst op maandag is, dan graag uiterlijk de bestanden op zaterdag voor 12:00 uur.
Versturen van de bestanden kan aan: info@lg2.eu of via www.wetransfer.com naar info@lg2.eu. Vergeet u niet het draaiboek van de dienst ook toe te voegen? Dan kunnen wij controleren of alle bestanden er zijn.

Opnames
Indien u toestemming hebt gegeven voor het maken van geluid- of videoopnames tijdens de dienst, dan worden deze uiterlijk 6 weken opgeslagen bij Laurens Geerlings Licht en Geluid. Indien u deze opnames na de dienst wenst te ontvangen, dan kunt u een email sturen aan: info@lg2.eu. Standaard sturen wij deze bestanden niet automatisch toe, tenzij anders overeengekomen. U moet dus zelf na afloop om deze bestanden vragen en doe dit op tijd!
Alle opnames die wij met u delen zijn in MP3 formaat voor de geluidsopnames en MP4 formaat voor de videoopnames. De opnames ontvangt u van ons via WeTransfer. Wij slaan ze bij WeTransfer 3 maanden op, zodat u voldoende tijd heeft om te bestanden te downloaden. Ook kunt u de link van WeTransfer delen met andere belangstellende, zodat zij de beelden ook kunnen downloaden.

Mocht u er niet uitkomen...
Indien u door de bomen even het bos niet meer ziet, dan kunt u ons altijd bellen of mailen voor advies en hulp: 0294-712353 of verhuur@lg2.eu